Wednesday, May 23, 2012

Õppereis Soomaale Riisa rabasse


      Mulle meeldis Riisa rabas. Sõit läks lahti hommikul kell 8.00. Varsti jõudsime Soomaale. Riisa rabas ootasid meid kaks giidi, kes jagasid meile töölehed ja harilikud pliiatsid. Giidid jagasid meid ka kahte gruppi. Tüdrukutega oli giid Urve ja poistega giid Triin.
     Tüdrukud läksid rajale esimesena. Kui me olime puidust rajal, siis rääkis giid meile, kuidas rabas käituda. Rabas ei tohi joosta, kisada, murda ega giidist ette tormata. Ka rabarajalt ei tohi kõrvale astuda. Siis alustasime oma retke giidiga, kes rääkis meile rabataimedest ja metsataimedest. Vahepeal tegime rabas kasvavatest taimedest järjehoidjaid. Me kõndisime nii kaua, kuni esimene laugas oli nähtud. Tagasi tulime sama teed. Rajal täitsime ära ka töölehed ning nägime rästikut. Ma olin siin Riisa rabas enne ka kaks korda käinud, mõlemal korral sügisel. Kevadel on siin roheline ja palju rohkem on vett.
      Rada oli väsitav . Bussi jõudes saime ainult juua. Sööma hakkasime alles RMK keskuses. Samal ajal giidid kiletasid meie järjehoidjad ära. Kui Ander sai oma järjehoidja kätte, siis nägi, et ta järjehoidjas oli puuk.
      Tagasi minnes tegi Merili minust ja Anitast filmi. See tuli väga naljakas. Bussis oli lõbus ja tore. Vändrasse jõudes läksid kõik jälle oma teed.

Maiann Pukka, 3. klass

No comments:

Post a Comment